Baksidestext, artiklar och annan content

Spyglass Text skriver baksidestext, artiklar och annan content, samt text i många andra sammanhang.
Baksidestext, artiklar och annan content

Artiklar och content

Jag har bland annat skrivit redaktionella artiklar i Affärslivet Finans och den konsumentinriktade periodiska tidskriften Inriktning som når ut till läsare i ledande svensk dagspress, bland annat Aftonbladet. Annat jag pysslar med:

Baksidestext, följebrev och författarpresentation

Spyglass Text skriver många olika texter till både aspirerande författare (läs mer om lektörsutlåtande, steg 1 för helt oredigerade bokmanus), etablerade författare, egenutgivare, traditionella bokförlag och hybridförlag, bland annat baksidestexter, fliktexter, följebrev eller redigering av följebrev, författarpresentationer och mycket annat. Har du behov av text i ett sammanhang, som inte nämns här? Hör av dig, så löser vi det också!

Textproduktion, utbildningsmaterial och hemsidestexter

Produktion av text på beställning kan gälla allt från manusproduktion, instruktioner, utbildningsmaterial – digitalt för till exempel viral spridning i sociala medier eller för vanligt tryck – till intervjuer, katalogtexter och nyhetsbrev. I viss utsträckning översätter jag också engelsk text till svenska. Jag skriver även om redan befintliga texter, till exempel hemsidestexter, för att exempelvis se till att berättartonen är densamma genom hela materialet – trots att texterna kanske skrivits av många olika personer, med olika sätt att uttrycka och formulera sig. Begrepp måste till exempel ha samma betydelse överallt, samma ordval måste användas för att göra budskapet konsekvent och liknande.

Transkribering

Behöver dina intervjuer, föreläsningar, inspelningar eller annat ljudmaterial transkriberas till läsbar och lättläst text? Via en transkribering skrivs samtalet ner antingen ordagrant eller till välskriven, löpande text som är anpassad till sammanhang och målgrupp, helt beroende på vad du som kund ska använda texten till. All text med syfte att nå avsedda målgrupper kan beställas, liksom text som behöver uppdateras eller skrivas om för en helt ny målgrupp.

Välkommen med din förfrågan, så diskuterar vi upplägg!